Jeffrey Hoogland Sporter van het jaar 2019 Apeldoorn

Foto door Peter Lous

In een bomvol Orpheus is ”de sport” in Apeldoorn geëerd tijdens een afwisselend en mooi programma met demonstraties, dans en film. De winnaars zijn bekend gemaakt van de Sporter, Talent en Vrijwilliger van het jaar 2019. Daarnaast zijn de vele penningwinnaars in het zonnetje gezet op het podium. Het is prachtig om te zien hoe goed er wordt gepresteerd in de vele sporttakken die Apeldoorn rijk is. Het gaat hierbij allemaal om Nederlandse en Internationale kampioenen.

 

Sporter van het jaar 2019

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland werd uitgeroepen tot winnaar. Wethouder Nathan Stukker overhandigde de prijs aan de vervanger van Jeffrey, Henk Jonker van de Adelaar. Jeffrey kon er niet bij wegens trainingen in het buitenland.

 

Sporttalent van het jaar 2019

Karateka Selina Cicek werd uitgeroepen tot winnares. Zij kreeg de wisselbeker Beelaerts van Bloklandbokaal uitgereikt door de voorzitter van de Sportraad, Henk Dijkgraaf.

 

Vrijwilliger van het jaar 2019

Joop Achterkamp werd uitgeroepen tot winnaar en kreeg van bestuurslid van de Sportraad, Marco Wenzkowskie prijs uitgereikt.  Joop Achterkamp is bekend van de Internationale Cantharel Wandelvierdaagse.

 

HOOFDTITEM - Sporters gehuldigd tijdens Sportgala HOOFDTITEM - Sporters gehuldigd tijdens Sportgala