Sportspullenbank Rotterdam voor arme kinderen

Rotterdam heeft als eerste stad in Nederland een sportspullenbank voor kinderen. MSV Delfshaven en Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam (SHIR) zamelen daarvoor samen gebruikte sportkleding en -materialen in.

 

De twee partijen willen kinderen in de wijk de kans geven om te sporten. “Wij gunnen ieder kind een clublidmaatschap”, zegt initiatiefneemster Mirjam van Rijn van MSV Delfshaven.

Sportspullenbank helpt kids aan materialen

Volgens Van Rijn is het voor veel kinderen in Rotterdam een probleem om lid te worden van sportclubs. “Wij merken dat het niet hebben van sportmaterialen een belemmering is om lid te worden van een club. Vaak krijgen zij de contributie wel vergoed maar de materialen niet. Hierdoor kunnen de kids alsnog niet sporten.”

Retouren van sportwinkels

Het bedrijfsleven draagt volop bij aan de sportspullenbank. Erna Truijens van Stichting Hockey voor Iedereen: “Er is zelfs een sportwinkel die haar retouren aan ons aanbiedt. Het zou toch mooi zijn als veel meer sportwinkels dat zouden doen.”

 

Klik hier (https://sportzaken.pro/verenigingsbestuur/samenwerking-2/sportspullenbank-rotterdam-voor-arme-kinderen/) voor meer informatie.