Reanimatiemarathon Rode Kruis

Op 19, 20 en 21 december houdt het Rode Kruis, afdeling Apeldoorn weer een Reanimatiemarathon. Dit jaar alweer voor de zesde keer. In de afgelopen vijf jaar hebben we honderden mensen geleerd hoe zij moeten reanimeren, om moeten gaan met de AED en hoe te handelen bij (ernstige) verslikking.

 

Ook dit jaar willen we weer zoveel mogelijk mensen bewust maken van het belang van snelle reanimatie. In Nederland zijn er 7.000 - 8.000 reanimaties per jaar buiten het ziekenhuis. Dat zijn er dus gemiddeld 20 per dag. In Nederland kunnen nu al zo’n 170.000 mensen reanimeren. Dat is een aardig aantal, maar nog lang niet genoeg.

 

Binnen onze Reanimatiemarathon: Apeldoorn Reanimeert, bieden we iedereen een cursus aan voor € 35,- per persoon, de normale prijs ligt rond de € 55,-. De opbrengst hiervan gaat naar SeriousRequest (SR). Hierbij is inbegrepen 4 uur les, een cursusboek en een certificaat welke twee jaar geldig blijft.

Naast de gewone reanimatiecursus hebben we ook de cursus reanimatie bij baby’s en kinderen. Deze wordt gekoppeld aan een reguliere cursus (duur 6 uur) en deze kost € 50,-, de normale prijs ligt rond de € 85,-. In veel gevallen is dit bedrag (voor beide cursussen) terug te krijgen via uw zorgverzekering.

Onze deelnemers komen vaak in actie in groepen. Dit kan via het werk, de vereniging, de school, de buurt of een vriendengroep. Er zijn veel mogelijkheden voor data en tijden voor het volgen van de cursus. Is dit iets voor uw organisatie? Neem contact met ons op. Een mooi moment om het jaar nuttig af te sluiten. Wellicht komen er bij uw organisatie ook veel mensen voor wie zo’n cursus interessant kan zijn. Dan kunt u bij ons een poster of flyers aanvragen om deze mensen hierop te attenderen. Dat kan door een mailtje te sturen naar apeldoorn.reanimeert@rodekruis.nl

 

Mocht uw team al volledig opgeleid zijn, dan is dat geweldig. Als dit langer dan 1 jaar geleden is, adviseren wij een herhalingscursus te doen. Wij bieden deze binnen onze actie aan voor €25,-.
Wij zien u ontzettend graag op 1 van bovengenoemde data of een ander afgesproken tijdstip.

Wilt u zich direct aanmelden, dat kan hier :  https://shop.rodekruis.nl/apeldoorn- (https://shop.rodekruis.nl/apeldoorn-)reanimeert .

 

Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust via: apeldoorn.reanimeert@rodekruis.nl (mailto:apeldoornreanimeert@rodekruis.nl).

 

Reanimatiemarathon Reanimatiemarathon