Café Inclusief uit Zutphen presenteert LHBT & Sport

Op zondag 24 november 2019 spreken Karin Blankenstein, Kevin Bodde en Casper Boom van de Johan Blankenstein Foundation in het Genietcafé, Oude Bornhof 53 in Zutphen. Inloop 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.

Namens de gemeente Zutphen zal de wethouder sport Laura Werger aanwezig zijn en alle sportverenigingen zijn van harte uitgenodigd! 

Aanmelden via de link regenboog@zutphen.nl (mailto:regenboog@zutphen.nl)

Dat deze middag noodzakelijk is, blijkt uit het feit dat landelijk een derde van de mannelijke teamsporters aangeeft dat ‘homo’ of ‘mietje’ scheldwoorden zijn als sporters minder goed presteren. Maar dit is natuurlijk niet het enige probleem, want voor een groot deel van de LHBTI-ers zijn er meerdere redenen om af te haken. Wanneer ze er aan toe zijn uit de kast te komen, zeggen velen hun lidmaatschap van de sportvereniging op of stappen over naar een sport die zij individueel kunnen beoefenen. Regelmatig is er zowel op de sportvelden als in de kleedkamers sprake van openlijke discriminatie. Het feit dat er nauwelijks topsporters met een LHBTI-achtergrond bekend zijn, zegt wat dat betreft genoeg. 

 

LHBT & Sport LHBT & Sport