Subsidieregeling Duurzaamheidsinvesteringen Sportaccommodaties 2019

Vraag nu aan!

De gemeente Apeldoorn heeft vanuit het Energietransitiebudget dit jaar nog middelen beschikbaar voor investeringen in duurzaamheid. Verenigingen die in 2019 jaar nog overwegen te investeren in ledverlichting, zonnepanelen, gebouwenisolatie of andere duurzaamheidsmaatregelen kunnen hiervoor een subsidie ontvangen van maximaal 20,55% van het investeringsbedrag (incl. BTW). Voorwaarde is dat de investering in 2019 plaatsvindt of dat daarvoor in ieder geval dit jaar de verplichting wordt aangegaan (bijv. via een voor akkoord getekende offerte).

Het beschikbare subsidiebudget is € 200.000,-. Dit is het subsidieplafond. Dat betekent dat aanvragen die aan de voorwaarden voldoen in volgorde van binnenkomst worden gehonoreerd. Wanneer het subsidieplafond is bereikt worden de overige aanvragen afgewezen.

De maximale subsidie (20,55%) komt overeen met de subsidie die in juli 2019 aan verschillende sportverenigingen is toegekend voor investeringen in duurzaamheidsmaatregelen.

Voorwaarden
Uit de aanvraag moet duidelijk zijn dat het om een investering in duurzaamheid gaat, dat de investering nog in 2019 plaatsvindt of dat hiervoor in ieder geval in 2019 de verplichting wordt aangegaan en een offerte waaruit de kosten blijken.

Waar vindt u de regeling?
Aanvragen kunnen vanaf donderdag 17 oktober worden ingediend. De regeling vindt u op de website van de gemeente Apeldoorn: www.apeldoorn.nl (http://www.apeldoorn.nl).

Vul de zoekterm “sport” in. Klik vervolgens op het bovenste zoekresultaat (“Sport”). Vervolgens komt u op de pagina “Sport”. Op die pagina vindt u de regeling onder de rubriek “Sportinfrastructuur subsidies”.

BOSA subsidieregeling
Uw investering komt mogelijk óók in aanmerking voor een subsidie uit de zgn. BOSA-subsidieregeling van het ministerie van VWS (“Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties). Zie voor meer  informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties (https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties)

logo Apeldoorn logo Apeldoorn