Informatieavond subsidies en leningen voor energiemaatregelen

Kansen voor het verlagen van de energierekening

Voor veel sportclubs is de energierekening één van de grootste kostenposten. Is dat ook bij uw club het geval? En wilt u daar iets aan gaan doen? Wij kunnen u daarbij helpen.

Het besparen op uw energiegebruik of het zelf opwekken van duurzame energie zorgt voor een lagere energierekening. Bovendien is het ook nog goed voor onze planeet. De gemiddelde sportclub kan jaarlijks €7.000 besparen. Dat betekent wel dat u eerst moet investeren: denk aan de kosten van gebouwisolatie, LED-verlichting, zonnepanelen en regeltechniek voor het besparen op het verbruik voor verwarming, verlichting en koelkasten. Voor veel clubs is deze investering een grote drempel.

Regelingen, advies en begeleiding

Gelukkig kunnen we die drempel voor u verlagen. De Rijksoverheid en de Gemeente Apeldoorn hebben verschillende regelingen voor het verstrekken van subsidies of aantrekkelijke leningen. Ook kunt u vaak gratis advies en begeleiding krijgen. Heeft u een beeld van al deze regelingen? Weet u hoe en wanneer uw club er gebruik van kan maken?

Informatieavond

Gemeente Apeldoorn nodigt u van harte uit voor een informatieavond over deze regelingen. We zullen ze één voor één kort aan u presenteren. We beantwoorden uw vragen en maken zo nodig een afspraak om u verder te helpen. Ook kunt u het verhaal horen van René Bloemhard, ere-voorzitter van Robur et Velocitas. Hij vertelt over de maatregelen die zij hebben genomen en nog gaan nemen om hun club te verduurzamen.

Voor wie?

Deze avond is speciaal bedoeld voor bestuursleden en terrein- en gebouwbeheerders van Apeldoornse verenigingen met een clubgebouw en/of sportveld, die van hun club een financieel gezonde, groene en sterke club willen maken.

Info en aanmelden

U bent van harte welkom op dinsdag 8 oktober om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de deur al voor u open en staat de koffie of thee klaar. De avond wordt gehouden in het tijdelijke Stadhuis, Stationsplein 50 in Apeldoorn.

Aanmelden? Klikt u dan op deze link. (https://fd10.formdesk.com/apeldoorn/energiemaatregelen_sportclubs)

Graag tot ziens op 8 oktober!

Met vriendelijke groet,

Huub Geelen, senior beleidsadviseur Sport
Theo van Es, senior adviseur Energietransitie en Fondsmanager Energiefonds Apeldoorn

logo Apeldoorn logo Apeldoorn