Droogte en sportvelden

Hoe houden we velden bespeelbaar?

De droogte zorgde vorige jaar zomer voor allerlei problemen. Zo ook in de sport, in het bijzonder bij sportverenigingen die een sportveld beheren. Wat vinden we daarvan, als Sportraad Apeldoorn? Een mooi onderwerp om gezamenlijk beet te pakken met het Waterschap Vallei en Veluwe en de VVD fracties in Apeldoorn en Provinciale Staten, want al deze bestuurslagen spelen een rol bij dit thema. Een mening vormen over wat er in de toekomst nodig is doe je dan natuurlijk samen. Samen met de verenigingen die het betreft.

In gesprek
In samenwerking met Waterschap Vallei en IJssel heeft Sportraad Apeldoorn op 11 juni 2019 bij CSV Apeldoorn een gesprek georganiseerd met Apeldoornse sportverenigingen met een sportveld. Sportverenigingen Albatros, Robur et Velocitas, SV Orderbos en de Veluwse Golfclub Hoog Soeren waren daarbij aanwezig. De gemeente Apeldoorn en Waterschap Vallei en Veluwe waren ambtelijk vertegenwoordigd. Het gesprek bestond uit twee thema’s:

1. Praktische informatie voor de komende zomer.
2. Hoe houden we in de toekomst de velden bespeelbaar?

Namens de Sportraad waren voorzitter Henk Dijkgraaf en portefeuillehouder sportaccommodaties Robert Rösler aanwezig. Bijgevoegd de door het waterschap gegeven presentatie en het verslag van de bijeenkomst. In het verslag staan de door het waterschap gegeven tips.

goal-828575_1920 goal-828575_1920