Update: Cursus verenigingsscheidsrechter (voetbal) voorjaar 2019

ingevoerd op 10-12-2018

Op woensdag 28 november is er een cursus verenigingscheidsrechter voor het veldvoetbal van start gegaan bij de scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken (SAO). Een mooie groep scheidsrechters is daarmee begonnen aan de opleiding tot scheidsrechter!

Gezien de grote belangstelling voor de cursus wil de SAO start in het voorjaar nog een cursus verenigingsscheidsrechter in Apeldoorn. Deze cursus zal gehouden worden bij WSV. De cursus verenigingsscheidsrechter leidt scheidsrechters op om alle categorieën op groot veld te fluiten vanaf O13 t/m de senioren. De cursus duurt 4 avonden en gedurende de cursus is er veel aandacht voor de praktijk van het fluiten. Daarmee is het een mooie manier voor verenigingsscheidsrechters om zichzelf te ontwikkelen. Tijdens de cursus hebben cursisten een begeleider vanuit de club nodig die hen 4 wedstrijden begeleidt.

De cursus zal plaatsvinden op de volgende data:

Maandag 28 januari 2019 - 1e avond voor praktijkbegeleiders (cursisten zijn niet aanwezig)
Maandag 4 februari 2019 - 1e avond voor cursisten
Maandag 4 maart 2019 - 2e avond voor cursisten
Maandag 1 april 2019 - 3e avond voor cursisten
Maandag 29 april 2019 - 4e avond voor cursisten incl. diplomauitreiking

Ook voor deze cursus is er alweer een mooi aantal aanmeldingen. Op dit moment zijn er nog 9 beschikbare plaatsen. Geef uw verenigingsscheidsrechters dus snel op als zij de cursus willen volgen. U kunt uw scheidsrechters opgeven via deze link (https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=13263270). Mocht dit niet lukken, dan kan u ook een mailtje met de gegevens van de deelnemer (inclusief relatienummer van de KNVB) sturen naar Jelle Besselsen, secretaris van SAO Apeldoorn (secretaris@sao-apeldoorn.nl (mailto:secretaris@sao-apeldoorn.nl)) of naar Snezana Vujokovic van de KNVB (snezana.vujovic@knvb.nl (mailto:snezana.vujovic@knvb.nl)).

Op deze manier hopen we weer snel een mooie groep gediplomeerde scheidsrechters op de velden in de regio te kunnen verwelkomen.

Naast de cursus Verenigingsscheidsrechter organiseert de COVS (landelijke koepel van scheidsrechtersverenigingen) op 12 januari 2019 een groot scheidsrechterscongres in district Oost. Het congres vindt plaats in Oldenzaal en heeft een prachtig programma met als uitsmijter een workshop door Björn Kuipers! Voor dit congres zijn alle scheidsrechters in het district uitgenodigd, dus zeker ook alle verenigingsscheidsrechters. Wij willen u vragen om al uw scheidsrechters ook hiervoor uit te nodigen. Zo krijgen ook zij de kans om aan dit mooie programma mee te doen. Meer informatie over het congres is hier (http://www.sao-apeldoorn.nl/12-januari-arbitragecongres-in-oldenzaal/) te vinden. Opgeven kan via deze link (https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=13262750). Natuurlijk is ook de SAO Apeldoorn met een groep scheidsrechters aanwezig op dit congres. We hopen ook veel van uw verenigingsscheidsrechters te mogen verwelkomen.


Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op!

Met sportieve groeten,

Jelle Besselsen
Secretaris SAO Apeldoorn