Haken jongeren massaal af? WhoZnext kan 't tij doen keren

bron Sportknowhow XL

Veel sportverenigingen en sportbonden kennen het probleem. Zodra jongeren een jaar of 14 worden, haken ze af. Ze voelen zich niet thuis op de club of hebben het gewoon niet meer naar hun zin. Het programma ‘WhoZnext’ lijkt een eenvoudige manier om die jongeren weer actief bij de vereniging te betrekken, maar toch kennen te weinig mensen de formule, zegt Hubert Habers van Team Sportservice.

WhoZnext is een project om jongeren actief bij de sportvereniging te betrekken en niet te laten afhaken. Er wordt een team van vijf tot acht jeugdleden van 13 tot 20 jaar bij elkaar gezocht en zij gaan activiteiten organiseren voor hun eigen leeftijdsgenoten. Zo’n activiteit kan met de sport zelf te maken hebben, maar kan daar ook helemaal los van staan. De ene keer is het een toernooitje, de andere keer een zeskamp en een filmavond is eveneens populair. In Baarn heeft het WhoZnext-team van tennisvereniging De Geeren een chillhoek gerealiseerd. 

Lees hier (http://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/nieuwsberichten/nieuwsbericht/113682/haken-jongeren-massaal-af-whoznext-kan--27t-tij-doen-keren) verder voor meer informatie.