Subsidiepot van 87 miljoen euro voor sportclubs

ingevoerd op 24-07-2018

In de Staatscourant van 20 juli 2018 staat een aankondiging van het Ministerie van VWS. Met ingang van 2019 zal voor sportorganisaties jaarlijks een subsidiepot met 87 miljoen euro worden gevuld.

 

Zowel sportclubs en -stichtingen als BV’s zonder winstoogmerk, kunnen subsidie aanvragen indien zij willen gaan investeren in, of werk laten verrichten t.b.v. de accommodatie.

 

Compensatie btw-sportbesluit

Deze subsidiepot is een compensatie voor de aanpassing van het btw-sportbesluit. De extra inkomsten die het Rijk hiermee verwacht binnen te krijgen, worden overgeheveld naar de uitgavenkant van de begroting.

Hiervan gaat een bedrag van 87 miljoen euro in de subsidiepot voor sportorganisaties. Niet-winst beogende instellingen, zoals sportstichtingen en, onder voorwaarden, BV’s, kunnen een beroep doen op deze subsidiepot.

De subsidie van 20% zorgt ervoor dat het als gevolg van het verdwijnen van de btw aftrekmogelijkheid, (grotendeels) wordt gecompenseerd. Investeren wordt zo niet ‘duurder’ zodat de sporter niet geconfronteerd hoeft te worden met een hogere bijdrage.

 

Klik hier (https://sportzaken.pro/financiering-2/subsidies/grote-subsidiepot-voor-sportclubs/) voor meer informatie.