Naar een positief sportklimaat

Positief Coachen

Heb je als sportclub een tekort aan vrijwilligers? Haken bij jullie veel pubers af? Zijn er wel eens incidenten? Of zijn de ouders van jullie leden soms wel erg fanatiek? Dan is het verstandig om aan een positief klimaat te werken.

 

Welke uitdagingen hebben jullie?

In de sport is gek genoeg best veel negativiteit. Te vaak nog bemoeien ouders zich (op een vervelende manier…) met het spel, reageren spelers fel naar de arbitrage of uiten coaches zich op een negatieve manier richting hun sporters. Om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Dat is op zich al vervelend. Maar in een meer positief klimaat haken significant minder pubers af, terwijl nu twee derde (!) z’n lidmaatschap opzegt voordat ie volwassen is. Zijn er minder incidenten, terwijl het nu ieder weekend wel ergens raak is. En krijg je meer vrijwilligers, terwijl er nu zo’n beetje bij alle clubs een chronisch vrijwilligerstekort is.

Het kan dus echt beter! Met elkaar gaan we een einde maken aan alle negativiteit op en rond de sportvelden. Op weg naar een positief sportklimaat.

Klik hier (http://positiefcoachen.nl/voor-sportclubs/) voor meer informatie.