Aanpassingen van 2 belangrijke subsidieregelingen voor sportverenigingen en sportparken

ingevoerd op 02-05-2018

Het gaat hier om aangepaste regels voor Open clubs en Vitale sportparken en Lokale hernieuwbare energieprojecten van de Provincie Gelderland. Per 1 mei kunt u hiervoor subsidie aanvragen, zolang de regeling geldt en zolang er voldoende geld beschikbaar is. U kunt alle subsidieregelingen van de provincie Gelderland vinden op .

www.gelderland.nl/subsidies (http://www.gelderland.nl/subsidies)

 

Subsidieregeling Open clubs en Vitale sportparken

U kunt subsidie aanvragen voor:

Het uitvoeren van een verkenning naar de haalbaarheid van de ontwikkeling tot open club of vitaal sportpark.

Het daadwerkelijk ontwikkelen van één of meer open clubs of vitale sportparken.

Een programma, bestaande uit een samenhangende reeks van projecten en activiteiten, gericht op de totstandkoming van open clubs en/of vitale sportparken.

 

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Hiervoor verwijzen wij u naar de Regels Ruimte voor Gelderland 2016, hoofdstuk 6.26 (Open clubs en vitale sportparken) en het Uitvoeringsbeleid Gelderland Sport 2016-2019.

 

Subsidieregeling Lokale hernieuwbare energieprojecten

Sinds 2013 bestaat de provinciale subsidieregeling Lokale hernieuwbare energieprojecten. Dit is een subsidieregeling voor hernieuwbare energieprojecten, zoals bijvoorbeeld een collectief zonnedak. De gedachte achter de regeling is dat een groep mensen financieel deelneemt in een collectief energieproject waardoor -naast een rendement op de inleg-, ook het energie-bewustzijn, draagvlak etc. vergroot wordt. Tot nu toe konden alleen energie coöperaties en VVE’s gebruik maken van deze subsidie. Per 1 mei wordt dit uitgebreid met ‘rechtspersonen zonder winstoogmerk’. Hierdoor kunnen nu ook bijvoorbeeld scholen en (sport-)verenigingen van deze regeling gebruik maken.  

 

Belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen zijn:

Financiële deelname van minimaal 50 verschillende adressen in het project.

Inleg per adres is minimaal €50.

Gezamenlijke inleg van alle participanten moet minimaal 25% van de totale investering van het project zijn.

Terugverdientijd is meer dan 5 jaar.

 

Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een mail naar post@gelderland.nl (mailto:post@gelderland.nl)met het provincieloket 026 359 99 99.