Workshop 4 inzichten voor sportbestuurders

ingevoerd op 30-04-2018

Hoe kun je als bestuur van een sportvereniging beter onderling samenwerken? Hoe kun je de mensen om je heen op een goede manier betrekken? En hoe verdeel je de taken en houd je iedereen gemotiveerd? De workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’ helpt je antwoord te geven op deze vragen en zo te groeien in je rol als bestuurder.

Als bestuurder van een sportvereniging heb je allerlei ambities, bijvoorbeeld een bepaald prestatieniveau, een veilig sportklimaat of een maatschappelijk betrokkenheid in de wijk. Je werkt er hard voor om dit voor elkaar te krijgen, maar onderweg kom je dilemma’s tegen die je kunnen afleiden of uit koers kunnen brengen.

In de workshop leer je aan de hand van 4 inzichten de juiste focus te houden. Deze 4 inzichten zijn:

- SAMEN DOEN
- MEENEMEN
- EIGENAARSCHAP
- SUPPORT

Als je je bewust wordt van de samenhang van deze inzichten en ze toepast, kun je je tijd efficiënter inzetten en nog beter de ambities en doelstellingen van de club realiseren. 

Tijdens de workshop werk je nauw samen met andere verenigingsbestuurders en leer je van elkaars ervaringen. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod: een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt, een collega-bestuurder die overloopt en taken niet uit handen durft te geven, et cetera. Herken je dit? Dan is het volgen van de workshop 4 inzichten voor bestuurders dé kans om onder deskundige begeleiding te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling als sportbestuurder. 

De workshop wordt gegeven door verenigingsondersteuners Bas Löverink (Accres Sportstimulering/Sportraad Apeldoorn) en Tjeerd Lemstra (Apeldoorn Pakt Aan).
Zodra de locatie bekend is wordt deze gecommuniceerd.

 

Klik hier voor meer informatie over de Workshop. (https://www.apeldoornpaktaan.nl/activiteiten/workshop-4-inzichten-voor-sportbestuurders/)

Afbeelding1 Afbeelding1