Succesvolle Apeldoornse editie van de Sportoriëntatiedag ´Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen

Onder het motto ‘Sport is voor iedereen!’ vond op zondag 6 april 2014 de eerste editie van de sportoriëntatiedag ‘Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen’ plaats in het Omnisport Apeldoorn. Een sportevenement georganiseerd door verschillende vrijwilligers van organisaties die betrokken zijn bij de doelgroep ‘mensen met een speciale sportvraag in de begeleiding’.

Op de sportoriëntatiedag werden door 20 verschillende sportorganisaties clinics aangeboden.Daarnaast kregen de ruim 400 bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de informatiekramen. Dit met het doel om de bezoekers te stimuleren om naderhand daadwerkelijk te gaan sporten bij een sportorganisatie.

De sportoriëntatiedag werd geopend door een geslaagde breakdance van De Klup, gevolgd door een openingswoord van wethouder Johan Kruithof, de ondertekening van het Sportimpuls en de Sport & Respectquiz. Hierna begonnen de deelnemers met veel enthousiasme aan de sportclinics.

Vanuit verschillende geluiden is vernomen dat veel deelnemers hebben aangegeven daadwerkelijk de overweging te maken om te gaan sporten bij één van de sportorganisaties die een clinic aanbood.
Hiermee is de opzet van de dag meer dan geslaagd en zal dit project zeker een vervolg krijgen.


Kijk voor meer foto’s en een filmpje via de link
facebookpagina Bijzondere Sporten voor Unieke Mernsen (https://www.facebook.com/pages/Bijzondere-Sporten-voor-Unieke-Mensen-Apeldoorn/628847287187438?ref=hl)
Foto van Roelof Rump Foto van Roelof Rump
Foto gemaakt door Roelof Rump Foto gemaakt door Roelof Rump