Verenigingsmonitor gemeente Apeldoorn

Foto van Job van Eunen: 'Een gelukkige vereniging is een succesvolle vereniging’.

Tijdens het eerste Sportcafé op woensdag 28 februari j.l. stond de terugkoppeling van de Verenigingsmonitor gemeente Apeldoorn centraal. De organisatie van het Sportcafé was in handen van het Sport- en Beweegakkoord ll.  Naast de terugkoppeling van de resultaten van de in 2023 gehouden verenigingsmonitor stond spreker Job van Eunen van “De gelukkige vereniging’ op het programma. Hij nam de aanwezigen op een verrassende en bevlogen wijze mee in zijn gedachtegoed. Onderwerpen die met de deelnemers op een interactieve manier besproken werden waren onder andere; Van wie is de vereniging? Hoe belangrijk is sociale veiligheid binnen de vereniging? Wie zijn we als vereniging en vanuit welke kernwaarden handelen we? En wat is ons verenigingstalent en welke individuele talenten hebben de leden.

 

Verenigingsmonitor

Begin 2023 hebben 57 sportverenigingen de verenigingsmonitor die door het Mulier Instituut, in opdracht van de gemeente Apeldoorn is uitgevoerd, ingevuld. De verenigingsmonitor geeft inzicht in het functioneren van de sportverenigingen en de maatschappelijke rol die zij willen en kunnen vervullen. Op basis van de resultaten uit de verenigingsmonitor wordt de vitaliteit van de sportvereniging in kaart gebracht. Wilco Huisman, Coördinator Sport en Preventie van de gemeente Apeldoorn, nam de deelnemers mee in een terugkoppeling. Via een ‘praatplaat’ werden op hoofdlijnen de algemene resultaten uit de verenigingsmonitor gemeente Apeldoorn toegelicht en daarnaast werden de aandachtspunten en ondersteuningsmogelijkheden besproken.

Klik hier voor de praatplaat. (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/107077_Praatplaat_Gemeente_Apldoorn-verenigingsmonitor.pdf)

Klik hier voor het rapport. (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/107078_Rapportage_Verenigingsmonitor_Apeldoorn_2023.pdf)

 

Verenigingsondersteuning
Verenigingsondersteuners Arjan de Groot en Tjeerd Lemstra komen graag met de 57 sportverenigingen in gesprek om de resultaten en eventuele ondersteuningsmogelijkheden te bespreken. In de periode maart tot en met april wordt er contact opgenomen om een afspraak in te plannen. Wilt u daar niet op wachten, of heeft u niet deelgenomen aan dit onderzoek? Neem dan gerust zelf contact op met Arjan of Tjeerd. (Arjan de Groot adegroot@accres.nl (mailto:adegroot@accres.nl) en Tjeerd Lemstra t.lemstra@stimenz.nl (mailto:t.lemstra@stimenz.nl))

 

 

 

 

IMG_0861 IMG_0861