Inspraak concept Preventie- en Handhavingsplan Alcohol gemeente Apeldoorn

Ook voor sportverenigingen van belang

De gemeente heeft een Preventie- en Handhavingsplan Alcohol opgesteld. Dit is nu nog een concept, want van 12 februari t/m 31 maart 2024 is er een inspraakperiode. In die periode kunnen inwoners en organisaties de gemeente laten weten wat ze ervan vinden. Dit kunt u schriftelijk doen door ons uw zienswijze te sturen.

 

Alcoholwet

Alle gemeenten zijn vanuit de Alcoholwet verplicht om een Preventie en Handhavingsplan Alcohol hebben. Dit conceptplan wordt het derde Preventie en Handhavingsplan Alcohol van de gemeente Apeldoorn. In het plan staan de activiteiten waarmee we doorgaan in de komende jaren. We hebben ook aanvullende activiteiten toegevoegd. Deze komen voort uit gesprekken met partners op het gebeid van veiligheid en gezondheid, wettelijke wijzigingen en gezondheidscijfers.

We hebben ervoor gekozen om het plan te actualiseren in plaats van te verlengen, omdat:

- Er een stijging is in het aantal jeugdigen dat drinkt;

- Er wijzigingen zijn in de alcoholwet die vooral gevolgen hebben voor handhavingsmaatregelen.

 

Reactie sturen

U kunt uw zienswijze tot 31 maart 2024 versturen naar: alcoholpreventie@apeldoorn.nl (mailto:alcoholpreventie@apeldoorn.nl)

Per post kan ook. Stuur dan uw reactie naar:

Gemeente Apeldoorn
Afdeling Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling
Postbus 9033
7300 ES  Apeldoorn.

De zienswijze ondertekent u en u voegt uw naam, adres en woonplaats toe. We ontvangen ook graag uw telefoonnummer en e-mailadres. Dit maakt het makkelijker om contact met u opnemen als we vragen hebben.

Contact over vervolg

Als u een zienswijze naar ons hebt gestuurd, dan laten we u weten wat we ermee doen of hebben gedaan.

Van besluitvorming tot uitvoeren van acties

We verzamelen alle zienswijzen in een zienswijzenota. Het college van burgemeester en wethouders bespreekt deze nota. Waar nodig passen zij het plan aan. Vervolgens neemt het college een besluit over het definitief maken van het plan. Daarna stelt de gemeenteraad het plan vast en kunnen we de acties uit het plan gaan uitvoeren.