VCP poulebijeenkomst - 'lastig gedrag' ombuigen naar positief gedrag

Apeldoorn kent een netwerk van vertrouwenscontactpersonen bij sportclubs. Tijdens deze bijeenkomst nodigen we het netwerk uit om kennis te delen en informeren we elkaar. Daarnaast is deze bijeenkomst ook zeer interessant voor bestuurders, trainers/coaches en andere geïnteresseerden in het thema Sociaal Veilige Sport.

 

Inhoud van de avond

Thema van de avond is het ombuigen van ’lastig gedrag’ naar positief gedrag bij kinderen. Hiervoor zal Sven Borst een bijdrage leveren om zijn kennis te delen en in gesprek te gaan hoe dit kan worden ingezet binnen de sportclub. En welke rol heb je als VCP, bestuurder en/of trainer/coach? Daarnaast worden tijdens de avond actualiteiten besproken.

 

Over Sven Borst

Ik ben Sven Borst. Ik heb een eigen sportschool met Judo en jiujitsu, daarnaast geef ik judo binnen het speciaal onderwijs. Het gaat deze avond over hoe je ’lastig gedrag’ om kan buigen naar positief gedrag. Je gaat er altijd van uit dat de intentie van het kind goed is en het voort komt uit onmacht in plaats van onwil. We bespreken handvatten hoe je om kan gaan met kinderen binnen de club/in de les met ADHD, Autisme, ODD, hechtingproblematiek etc. Reflecteren op je handelen waardoor je voor het kind voorspelbaar en veilig wordt en daarmee samen tot een succeservaring komt.

 

Locatie

Clubhuis KV Apeldoorn, Sportpark Orderbos 5 Apeldoorn (voldoende gratis parkeergelegenheid aan de andere kant van de weg).

 

Datum en tijd

Maandagavond 18 maart 2024 van 19.30-21.00 uur (inloop 19.15 uur).

 

Aanmelden

Om aanwezig te zijn vragen we je aan te melden via deze pagina! (https://www.apeldoornpaktaan.nl/o/Werkgroep-Positieve-Sportcultuur-Apeldoorn/activiteiten/VCP-poulebijeenkomst---lastig-gedrag-ombuigen-naar-positief-gedrag/76549) Zo weten we hoeveel mensen (ongeveer) aanwezig zijn. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

VCP poulebijeenkomst Lastig gedrag VCP poulebijeenkomst Lastig gedrag