Vanuit de ALV van de Sportraad op 20 november 2023

Olympisch en Wereldkampioen baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft een inspirerende en bevlogen presentatie gegeven van zijn leven als topsporter. 

Op zijn zestiende ging hij het huis op zich volledig op zijn sport te richten. Hij studeert Bedrijfskunde aan de Open Universiteit. Zijn dagindeling houdt 3 ochtenden een training van 3 a 4 uur, twee ochtenden krachttraining, verder veel rust.

 

 

Een aantal onderwerpen volgen hieronder die zijn besproken tijdens de vergadering:

- Nieuw lid van de Sportraad is de Koninklijke Scherpschuttersvereniging van de Veluwe.

- De contributie van de Sportraad blijft ongewijzigd.

- Het jaarlijkse Sportgala vindt op 20 maart 2024 plaats in Schouwburg Orpheus. De Sportraad organiseert dit in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en Accres.

- Voortgang Jaarplan Sportraad. De dit jaar gehouden bijeenkomsten met bestuurders van verenigingen levert veel input op. Daarbij wisselen de bestuurders onderling hun ervaringen uit. Een rode draad in de bijeenkomsten is de problematiek rondom bestuurlijk- en technisch kader, accommodaties en de veiligheid binnen de sport. Positief is dat men op zoek is naar meer samenwerking. Tijdens het Bestuurlijk overleg met de wethouder en de Vakgroep worden de signalen afgegeven. 

Het bestuur gaat zich de komende tijd buigen over de resultaten van de onderzoeken van het Mulier Instituut (zie ook hieronder)

- Vanuit de vakgroep Sport van de gemeente Apeldoorn. Voor 2024 en 2025 wordt extra € 300.000 subsidie beschikbaar gesteld voor duurzaamheidsmaatregelen. Vanaf 1 maart 2024 wordt de regeling opengesteld. 

- Rapport Mulier Instituut onderzoek Accommodaties is afgerond. In het College en de Raad zal deze worden besproken, waarna het rapport openbaar wordt gemaakt. Dit rapport zal als onderlegger dienen voor het nieuw op te stellen Accommodatiebeleid. Een doelstelling is om in 2024 de kaders vast te laten stellen. De binnen- en buitensportverenigingen worden opgeroepen te participeren in dit proces.

- Besteding 2 miljoen euro subsidie voor de openbare ruimte voor spelen en ontmoeten. Er zijn veel initiatieven gerealiseerd. De komende 4 jaar is per jaar tussen de 300.000 en 500.000 euro beschikbaar.

- Rapport Mulier Instituut Verenigingsmonitor. Het rapport is afgerond. Na behandeling in de Raad vindt een centrale en individuele terugkoppeling plaats. 

- Onderzoek 1 centraal sportloket voor Apeldoorn. Sportaanbieders worden opgeroepen een vragenlijst in te vullen over de behoefte aan 1 loket. Klik hier voor naar de vragenlijst. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3FXKpfAiAMlHiWfW4BVLSCjH8gytWzLtlarpDFwzjXtl4uQ/viewform).

- Wilco Huisman stelt zich voor als interim Coördinator Sport en Preventieakkoord. Voor de komende jaren is weer subsidie beschikbaar vanuit het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn. Klik hier voor naar het document. (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/105741_20230626_Sportakkoord_II_Apeldoorn_Def.pdf).

 

 

Harrie Lavreysen Harrie Lavreysen