Voldoende vrijwilligers een sprookje?

ingevoerd op 13-06-2018

Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club? … Dat is geen sprookje! Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze je hier als club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement. Daar willen wij jou graag bij helpen, op een geheel eigentijdse wijze, via een online omgeving, ontwikkeld door NOC*NSF i.s.m. Start2Create.

In deze omgeving zullen wij jou en je collega bestuurders inspireren, tips geven, maar bovenal praktische handvatten bieden om vorm te geven aan alles wat te maken heeft met het werven, binden en behouden van vrijwilligers.

Samengevat doorloop je om tot dit resultaat te komen de volgende route in deze online omgeving:

 

• Wat betekent de vrijwilliger voor jouw club?
• Vaststellen van de huidige situatie en ontwikkelpunten op dit thema voor jouw club.
• Anders leren kijken naar de taken en functies die er gedaan moeten worden om de vereniging draaiende te houden.
• Inzicht verkrijgen in de drijfveren van jouw (potentiële) vrijwilligers.
• Heel veel tips en inspiratie, bijvoorbeeld op het gebied van werving van nieuwe vrijwilligers en voor het behouden van vrijwilligers. Maar dan eens anders dan je gewend bent.
• Handvaten voor het neerzetten van een verenigingscultuur waarin mensen als vanzelfsprekend een steentje bijdragen aan de taken die verricht moeten worden

 

Vele handen maken tenslotte licht werk!

 

Wil je gelijk in actie komen? Dan nodigen wij jou graag uit voor de inspiratieavond vrijwilligersmanagement op:

 

• maandag 18 juni in Apeldoorn 19.30 - 22.00 - locatie regiokantoor Nevobo Oost > De bijeenkomst in Apeldoorn gaat helaas niet door.
• donderdag 28 juni in Utrecht (https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/academie-voor-sportkader/vliegende-start-vrijwilligersmodule-28-juni) 19.30 – 22.00 – locatie: DeWeerelt van Sport

 

Tijdens deze avond word je praktisch op weg geholpen om met vrijwilligersmanagement in de e-learning omgeving aan de slag te gaan en is er alle ruimte om op interactieve wijze met andere deelnemers kennis en ideeën uit te wisselen over vraagstukken die er spelen bij jouw club.

 

Met deelname aan deze avond is een vliegende start om aan de slag te gaan met het vrijwilligersmanagement binnen jouw club gegarandeerd!

Na afloop van de avond krijg je de mogelijkheid om een inlog aan te vragen voor de gratis online module. Het programma bevindt zich nog in de pilotfase, vanaf juli is het voor alle geïnteresseerden beschikbaar)

 

Deelname aan de inspiratieavond is kosteloos. Aanmelden kan door hierboven op de gewenste datum te klikken.

Bel voor meer informatie met Edith Frijlink (projectleider ontwikkeling online module vrijwilligersmanagement 06-5259981.)