Nieuwe subsidie investering in sportaccommodaties

ingevoerd op 04-06-2018

Het ministerie van VWS is voornemens om vanaf 2 januari 2019 een subsidie van 20% beschikbaar te stellen voor investeringen in sportaccommodaties. Dit meldt directeur Dick Zegers van de SWS.

 

Het subsidiebudget zal jaarlijks 87 miljoen euro gaan bedragen. Voor gemeenten die veel in accommodaties investeren, zal een budget van 153 miljoen euro beschikbaar worden gesteld.

Streep door het verleden

Voor stichtingen die de afgelopen jaren al in hun accommodatie hebben geïnvesteerd zal een herzieningsregeling worden getroffen. Deze regeling is een ‘streep door het verleden’. Daarmee wordt bedoeld dat de in vooraftrek genomen btw niet terugbetaald zal hoeven te worden.

Compensatie

De reden om sportorganisaties te compenseren is het nadeel dat deze hebben door het verruimen van de btw-vrijstelling. Sportstichtingen die gelegenheid tot sportbeoefening bieden, hebben tot 2019 de mogelijkheid om btw te verrekenen.

Door de verruiming van de btw-vrijstelling kwalificeert dit met ingang van 2019 niet meer als een btw-belaste prestatie voor een niet-winstbeogende instelling zoals een stichting. Deze hoeft dan geen btw meer af te dragen en kan deze ook niet meer verrekenen.

 

Lees hier (https://sportzaken.pro/financiering-2/subsidies/subsidie-sportaccommodaties-2019/) verder