Subsidieregeling ter compensatie van sportverenigingen

ingevoerd op 28-12-2017

In de startnota van het Kabinet Rutte III staan de financiële afspraken uit het regeerakkoord. Hierin staat ook de notitie dat de btw-sportvrijstelling zal worden aangepast. Hiervoor komt waarschijnlijk een subsidieregeling voor sportaccommodaties.

Het nadeel dat door deze aanpassing ontstaat zal door de overheid worden gecompenseerd. De waarde van deze compensatie bedraagt vanaf 2019 jaarlijks zo’n 241 miljoen euro.

Vrijgesteld van btw

Op dit moment kunnen bepaalde sportstichtingen btw verrekenen op het moment dat zij investeren in de eigen accommodatie. Nu kan nog het lage btw-tarief van 6% in rekening wordt gebracht aan de gebruikers van een accommodatie. Maar deze vergoeding zal worden vrijgesteld van btw. Het kabinet is voornemens om dit financiële nadeel te compenseren.

Subsidieregeling

Hoe sportorganisatie zullen worden gecompenseerd is nu nog niet duidelijk. Het lijkt aannemelijk dat sportverenigingen zullen worden gecompenseerd via een subsidie. Er zal bovendien een overgangsregeling komen maar ook hiervan is nog onduidelijk hoe deze eruit gaat zien.

 

Lees hier (https://sportzaken.pro/financiering-2/subsidies/compenserende-subsidieregeling/) verder voor meer informatie.