De spoeling wordt dun voor de clubs na aangekondigde bezuinigingen

bron de Stentor 22 september 2012

Bert Hoogenberg, Groen Wit ’62: ,,Door de bezuinigingen moeten wij nu zelf de accommodatie bijhouden. Dat wordt lastig.

Het onderhoud wordt nu nog gedaan door vrijwilligers. Die spoeling is dun. En om op hen terug te vallen voor de extra taken die we moeten doen, dat gaat niet. Het grote onderhoud leggen we niet bij hen neer. Wie dat in de toekomst gaat doen is nog niet bekend. Ja, wij gaan dat geld missen. In de toekomst zal dat gaan leiden tot contributieverhoging. Je zit natuurlijk ook met betalingen aan de trainers. Als je dat wilt behouden, moeten de leden dat gaan betalen.”
Tristan Steenmeijer, Ares: ,,De subsidie wordt minder, en we gaan maandag bespreken hoe we de begroting anders gaan inrichten. We gaan een aantal kosten verschuiven. Een aantal jaar geleden is de contributie al omhoog gegaan, en dat doen we niet nog eens. We gaan wel aan iets kleinere dingen geen geld meer besteden, bijvoorbeeld het financieren van uittoernooien. Verder merken we er niet zo heel veel van omdat we aan onderhoud eigenlijk al alles zelf deden. Voor het kleine stukje gras dat we hebben, hebben we een zitmaaier aangeschaft.”
John Leliveld, ZVV ’56: ,,We hebben de begroting al klaar en wij zitten wel aan de goede kant van de medaille. De velden onderhouden wij al zelf, maar we hebben niets gehoord hoe het verder allemaal in zijn werk gaat. Het gaat niet ten koste van de contributie. We hebben in de loop der jaren al wel wat reserves opgebouwd, dus we zijn wel voorbereid. Maar de onduidelijkheid is wel vervelend. Daarnaast vind ik het bijzonder jammer dat er keuzes worden gemaakt tegen de sport. Als de algemene subsidie wegvalt heeft dat een behoorlijke impact op de vereniging.”
Henk Bronkhorst, Prins Bernhard: ,,Wij merken amper wat van deze bezuinigingen. De gemeente gaf toch al niks. Sinds jaar en dag doen we zelf het de onderhoud. We zijn gewend onze eigen broek op te houden.”

Rijn Plateel, AMHC: ,,We krijgen er een aanzienlijke kostenpost bij, maar weten niet precies hoeveel. We zijn een gezonde club, dus gaan we ervan uit dat het goed komt.’’